sunnuntai 25. lokakuuta 2015

"Mistä sä aina löydät noin halpoja matkoja?"

Tätä jaksavat kollegani ja ystäväni ihmetellä, kun kerron löydöistäni. Olemme useamman kerran olleet viikon rantalomalla alle 600 eurolla ja vastaavasti kahden viikon reissulla suunnilleen tonnilla.

Näillä hinnoilla ei majailla loistohotelleissa tai matkusteta business-luokassa (mikäli sellaista edes nykyään löytyy), mutta meille sopii mainiosti perustasoinen hotelli, kunhan se on lähellä rantaa. Olemme nimittäin melkoisia auringonpalvojia - ulkomailla. Kotimaassa emme tainneet varpaitamme uimaveteen kastaa tänäkään vuonna.

Joskus täytyy rannalla kääriytyä pyyhkeeseen
ja odottaa rankkasateen loppumista.
Näin kävi Kroatiassa kesällä 2014.

Ja oikeasti: jos haluaa törmätä todellisiin löytöihin, niin matkoja on etsittävä usein! Käytän matkojen etsintään helpostikin 4-5 tuntia viikossa, välillä enemmänkin. Eivät ne löydöt sattumalta vastaan tule.

Suosikkisivustoni lentojen varaamiseen on nykyään Momondo. Jonkin verran edelleen käytän myös Skyscanneria, mutta Momondon hintakalenteri on niin selkeä, että useimmiten näppäilen osoiteriville Momondon osoitteen. Makuasioita, tiedän. Indietravellerin sivustolta löytyy vertailua näistä kahdesta ja sielläkin voiton vie Momondo.


Kesällä 2015 Norwegianin kyydissä


Hotellit varaan pääsääntöisesti Booking.comista ja saankin siellä jo Genius -tason alennuksia eli 10% useasta kohteesta ja lisäksi Booking.com mainostaa ilmaisia ekstroja ja etuja Genius-asiakkaille. En ole kyllä tietääkseni tällaisia etuja saanut.

Jokunen hotellivaraus on tullut tehtyä myös Ebookersin kautta. Kyseisessä varauspalvelussa saa aika äkkiä alennusta hotellien hinnoista, kun joka varauksesta kertyy 5% bonus varaustilille. Ebookersilla on myös usein jokin kampanja meneillään, tälläkin hetkellä hotelleista saa 15% lisäalennusta koodilla HOTELPROMO. Alennuskoodi on voimassa 5.11.2015 saakka. Lisätietoa alennuksesta löytyy täältä.

Mikäli hotelli ei ole entuudestaan tuttu, käyn vielä lukemassa arviot Tripadvisorista. Tosin Tripadvisorin arvioinneissa kannattaa aina katsoa myös kirjoittajan kotimaa, esimerkiksi amerikkalaiset kun arvioivat kaikki eurooppalaiset normihuoneet pieniksi, sängyistä puhumattakaan.

Mites te muut? Mitä hakukoneita ja varauspalveluita käytätte matkoihinne? Vinkkaa oma suosikkisi, mielelläni tutustun uusiinkin vaihtoehtoihin.

EDIT. Facebookin Omatoiminen pakettimatkailija -sivulla sain heti lisävinkin eli Lentodiilit. Itse en ole käyttänyt (vielä) sieltä löytyviä tarjouksia, mutta fb-sivullani lukijani kertoi löytäneensä sitä kautta lennot Balille reilulla 600 eurolla. Itse innostuin viimeksi lentotarjouksesta Havaijille koulujen talviloman aikaan 350 eurolla. Käy siis tykkäämässä Lentodiilien Facebook-sivusta, niin saat tarjoukset näkyviin helposti ja vaivattomasti. Samalla kannattaa tykätä Omatoiminen pakettimatkailija -sivusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...